Доступність посилання

ТОП новини

З лютого 2022 року СБУ викрила понад 300 зрадників – Малюк


Президент України Володимир Зеленський (ліворуч) під час представлення новопризначеного голови Служби безпеки України Василя Малюка керівництву СБУ. Київ, 13 лютого 2023 року
Президент України Володимир Зеленський (ліворуч) під час представлення новопризначеного голови Служби безпеки України Василя Малюка керівництву СБУ. Київ, 13 лютого 2023 року

Служба безпеки України викрила понад 300 зрадників з початку повномасштабного вторгнення Росії, заявив голова СБУ Василь Малюк в інтервʼю «Інтерфакс-Україна».

«Ми викрили понад 300 зрадників з початку повномасштабного вторгнення. Із них – девʼять в СБУ і 102 – в силах оборони загалом», – розповів очільник спецслужби.

Малюк нагадав про затримання в Очакові колишнього командира одного з центрів спеціальних операцій ЗСУ, який виявився агентом російського ГРУ. Він збирав розвідувальні дані й мав завдання сприяти окупації міста, твердить Малюк.

Він також сказав, що оприлюднені аудіозаписи колишнього начальника управління СБУ в Криму Олега Кулініча, – «лише частина величезного масиву доказів».

«Вони не просто розкривають деталі співпраці Кулініча з «політичним офісом» Сівковича – Клюєва (обидва – колишні публічні політичні особи за влади Януковича – ред.) в Москві, а демонструють підходи російських спецслужб до роботи в Україні. Досудове розслідування завершено. Справу буде передано до суду, який, я сподіваюсь, дасть чітку юридичну оцінку», – відзначив голова СБУ.

21 квітня Служба безпеки України повідомила, що двох співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій затримали за підозрою в державній зраді. За повідомленням, ідеться про двох працівників 41-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС у Київській області, які підтримали російських військових під час окупації Вишгородського району. Також, як стверджують у спецслужбі, підозрювані передавали загарбникам особисті дані учасників руху опору, в тому числі ветеранів антитерористичної операції.

XS
SM
MD
LG