Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявляє, що викрила схему постачання до Росії товарів військового призначення


За даними слідства, організатором оборудки є заступник директора «одного з потужних російських підприємств, яке забезпечує продукцією військового призначення підрозділи російської армії та підприємства військово-промислового комплексу»
За даними слідства, організатором оборудки є заступник директора «одного з потужних російських підприємств, яке забезпечує продукцією військового призначення підрозділи російської армії та підприємства військово-промислового комплексу»

Служба безпеки України заявляє, що викрила низку посадовців приватних компаній, які організували механізм незаконного постачання до Росії товарів військового призначення і подвійного використання, що виробляються державними оборонними підприємствами.

За повідомленням, протиправний механізм поставок викрили і блокували в березні цього року.

Для документування схеми у липні СБУ провела низку обшуків на деяких оборонних підприємствах у Харківській, Київській, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській, Миколаївській і Полтавській областях, повідомляє пресслужба СБУ.

«Завдяки додатково отриманій інформації оперативники і слідчі СБУ встановили, що приватні підприємці-організатори схеми закуповували продукцію державних оборонних підприємств для подальших незаконних поставок до Росії й інших країн. Придбання військової продукції могло здійснюватися за сприяння працівників державних оборонних підприємств з порушеннями українського законодавства. Також задокументовано, що до країни-агресора учасники групи передавали деякі технології з виробництва української військової продукції», – йдеться в повідолменні.

За даними слідства, організатором оборудки є заступник директора «одного з потужних російських підприємств, яке забезпечує продукцією військового призначення підрозділи російської армії та підприємства військово-промислового комплексу». Він має стійкі зв’язки з чинними та колишніми співробітниками ФСБ Росії, кажуть у СБУ.

Про підозру у вчиненні замаху на контрабанду і порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю, які вчинені у складі організованої злочинної групи, повідомили організатору і трьом фігурантам кримінального провадження – посадовцям приватних компаній-постачальників.

Раніше сьогодні у СБУ повідомили, що контррозвідники Служби безпеки України виявили групу осіб, які створили механізм протиправної видачі соціальних виплат із держбюджету України, за яким кошти отримували, зокрема, бойовики з підтримуваного Росією угруповання «ДНР».

XS
SM
MD
LG