Доступність посилання

ТОП новини

ФСБ змушує провайдерів у Криму стежити за громадянами з проукраїнською позицією – СБУ


У спецслужбі стверджуть, що до співпраці примушують шляхом «шантажу, погроз, залякування, фізичного і психологічного тиску»
У спецслужбі стверджуть, що до співпраці примушують шляхом «шантажу, погроз, залякування, фізичного і психологічного тиску»

У Службі безпеки України заявили, що співробітники російської ФСБ змушують громадян, які проживають в анексованому Росією Криму, «давати згоду на конфіденційну співробітництво».

«Пропозиції насамперед надходять працівникам сфери надання інтернет-послуг. Від них вимагають на конфіденційній основі незаконно збирати персональні дані, повідомляти про зміст контенту у соціальних мережах та іншу приватну інформацію користувачів. Дані потім використовуються російськими спецслужбами для переслідування нелояльних до окупаційної влади та політики РФ місцевих жителів», – йдеться в повідомленні.

За інформацією відомства, до співпраці примушують шляхом «шантажу, погроз, залякування, фізичного і психологічного тиску».

Реакції представників російської ФСБ на заяву СБУ наразі немає.

Україна на міжнародних майданчиках, зокрема в ООН, неодноразово закликала Росію припинити масові порушення прав людини на території анексованому Криму.

XS
SM
MD
LG