Доступність посилання

ТОП новини

Розслідування «Схем» про підроблені сигаретні акцизки: обвинувальний акт направили до суду


Відповідне провадження було розпочато після розслідування «Схем» за заявою юристів «Тисни» (проєкт «Bihus.Info»)
Відповідне провадження було розпочато після розслідування «Схем» за заявою юристів «Тисни» (проєкт «Bihus.Info»)

Прокуратура Дніпропетровської області направила до суду обвинувальний акт у справі про підроблені сигаретні акцизи на фабриці у Жовтих Водах, пов'язаної з ексдепутатом Верховної Ради від «Народного фронту» Олегом Кришиним. Офіційне розслідування щодо цієї фабрики розпочалось після виходу журналістського розслідування програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проєкт Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший») під назвою «Тютюновий фронт».

Про це йдеться у листі прокуратури Дніпропетровської області, повідомляють «Bihus.Info».

Відповідне провадження було розпочато після розслідування «Схем» за заявою юристів «Тисни» (проєкт «Bihus.Info»).

Раніше «Схеми» розповіли, що тютюнова фабрика «Юнайтед Табако», яка у 2017 році розпочала роботу у Жовтих Водах на Дніпропетровщині, випускає сигарети із підробленими акцизними марками. Вона пов'язана із ексдепутатом Верховної Ради від «Народного фронту» Олегом Кришиним й опосередковано, через братів Руслана та Миколу Журил, із ексдепутатом від цієї ж політсили Миколою Мартиненком, йшлося в матеріалі «Схем».

Зі свого боку, журналісти проєкту «Наші Гроші з Денисом Бігусом» встановили, що ексдружина судді Артура Ємельянова, з якою він підтримує стосунки, вкладає гроші у цей тютюновий бізнес.

XS
SM
MD
LG