Доступність посилання

ТОП новини

У конкурсі на голову Національної служби здоров’я переміг Олег Петренко


Олег Петренко, заступник генерального директора з питань стратегічного розвитку ТОВ «Isida-IVF»
Олег Петренко, заступник генерального директора з питань стратегічного розвитку ТОВ «Isida-IVF»

У конкурсі на голову Національної служби здоров’я України переміг заступник генерального директора з питань стратегічного розвитку акушерсько-гінекологічної клініки ISIDA у Києві Олег Петренко, повідомляє кореспондент Радіо Свобода, який стежив за засіданням конкурсної комісії.

Олег Петренко посів перше місце із 14,64 бала – це за результатами тестування на знання законодавства, розв’язання ситуаційних завдань та співбесіди. Друге місце посів колишній заступник міністра юстиції Андрій Вишневський, який може обійняти посаду голови у Нацслужбі здоров’я, якщо переможець не матиме змоги очолити службу чи відмовиться від керівництва. Він набрав 13,16 бала.

«Плани вже є до реалізації цієї достатньо амбіційної великої програми становлення служби. З одного боку, це поле, чистий лист, з іншого – шалена кількість ризиків», – заявив переможець конкурсу Олег Петренко.

Переможець конкурсу на голову Національної служби здоров’я Олег Петренко (л) та Андрій Вишневський (п), який посів друге місце
Переможець конкурсу на голову Національної служби здоров’я Олег Петренко (л) та Андрій Вишневський (п), який посів друге місце

Раніше журналісти проекту Радіо Свобода «Схеми» з’ясували, що Олег Петренко у 2009 році був членом Ради з питань реформування охорони здоров’я при Кабінеті міністрів, де займався розробленням проектів реалізації державної регуляторної політики у сфері охорони здоров’я. Також з 2009 до 2015 року був першим заступником генерального директора приватної клініки «Оберіг». Минулого року залучався в ролі експерта на засідання Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я.

Національна служба здоров’я – це новий орган, створений у рамках медичної реформи.

Виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун після оголошення переможця конкурсу на голову Національної служби здоров’я заявила, що в цьому процесі надавала «дорадче слово, але не мала права голосу».

«Нам важливо, щоб людина мала хороші менеджерські навички та знання системи охорони здоров’я, аби вона змогла очолювати цю структуру. У мене немає ніяких негативних вражень щодо проведення сьогоднішнього конкурсу», – сказала Супрун.

Супрун раніше називала Національну службу здоров’я «оператором засобів» – відомством, яке напряму укладатиме угоди із закладами охорони здоров’я щодо надання медичних послуг українцям і платитиме за це гроші з держбюджету. Однак сама служба не матиме цих коштів на руках (або рахунках), а лише переправлятиме їх із державної казни.

XS
SM
MD
LG