Доступність посилання

ТОП новини

Активісти вимагають від Порошенка звіту про роботу зі звільнення політв’язнів


Активісти також просять відповісти, чому президент України Петро Порошенко досі особисто не звернувся до ув’язненого в Росії Олега Сенцова зі словами підтримки
Активісти також просять відповісти, чому президент України Петро Порошенко досі особисто не звернувся до ув’язненого в Росії Олега Сенцова зі словами підтримки

Учасники акції «Наші дії в порятунку Сенцова й політв'язнів» передали в Адміністрацію президента України звернення з вимогою прозвітувати перед громадськістю щодо роботи влади зі звільнення українських політичних в’язнів.

«Який зараз стан справ, чи можливий обмін або якісь домовленості, який стан здоров’я у громадян, ув’язнених в Криму і Росії», –зазначила співорганізатор акції Анастасія Сегеда.

Активісти також просять відповісти, чому президент України Петро Порошенко досі особисто не звернувся до ув’язненого в Росії Олега Сенцова зі словами підтримки. Окрім того, вони висловили побажання, щоб якомога швидше призначили уповноважену людину чи орган, які б опікувалися виключно політичними в’язнями.

​В Адміністрації президента пообіцяли розглянути звернення та відповісти якнайшвидше.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до уповноваженої німецького уряду з прав людини і гуманітарної допомоги Бербель Кофлер з проханням сприяти її зустрічі з Олегом Сенцовим, який продовжує голодування в російській тюрмі.

Напередодні Бербель Кофлер оприлюднила заяву, в якій є заклик Німеччини до Росії невідкладно надати медичну допомогу Олегу Сенцову.

25 липня Європейський суд з прав людини закликав засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова припинити голодування й прийняти лікування, яке покращить його стан.

Водночас суд вимагає від Росії невідкладно надати Сенцову необхідне лікування в медичній установі.

Український режисер Олег Сенцов був засуджений у Росії в серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. Він провину не визнає. 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення українських політв'язнів у Росії.

Активісти в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії та її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять у різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

XS
SM
MD
LG