Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: до Сенцова не пустили священика


Олег Сенцов
Олег Сенцов

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявляє, що до ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова не пустили священика.

«До Сенцова не пустили священика...якщо чесно, намагалася передати Олегу листа. На десятки моїх листів, які пересилала, надсилала, передавала через адвокатів і інших осіб – ніколи не було жодної відповіді. Можливо, вони ніколи й не доходили до Олега. Але ж яка підлість – не пустити українську омбудвумен, тепер – священика», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.​

Читайте також: Активісти вимагають від Порошенка звіту про роботу зі звільнення політв’язнів

Напередодні Європейський суд з прав людини закликав засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова припинити голодування й прийняти будь-яке лікування, яке покращить його стан. Водночас суд вимагає від Росії невідкладно надати Сенцову необхідне лікування в медичній установі.

Український режисер Олег Сенцов був засуджений в Росії в серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. Він провину не визнає. 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення українських політв'язнів у Росії.

Активісти в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії і її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять у різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

XS
SM
MD
LG