Доступність посилання

ТОП новини

США погрожують санкціями росіянам, причетним до справи Сенцова


Речниця Державного департаменту США Гізер Науерт
Речниця Державного департаменту США Гізер Науерт

США стурбовані станом здоров'я незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова і повторюють заклик до російської влади негайно звільнити його та інших українських політв'язнів. Про це йдеться у заяві речниці Державного департаменту Гізер Науерт, оприлюдненій увечері 21 серпня з нагоди 100 днів голодування Сенцова.

«Ми стурбовані тим, що ще одна невинувата особа може померти в російській тюрмі. Ми сподіваємось, що російська влада звільнить Сенцова, щоб уникнути такої трагедії, яка неминуче призведе до закликів до відповідальності причетних посадовців», – зазначено в заяві.

21 серпня виповнилося 100 днів від часу, коли ув’язнений у Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення Москвою всіх українських політв’язнів.

Попри неодноразові заклики лікарів припинити голодування, Сенцов продовжує свій протест. У колонії в північному російському місті Лабитнангі проводять медичні процедури, щоб не допустити смерті в’язня, але щодня ризик нової кризи зі здоров’ям Сенцова зростає.

14 серпня Олег Сенцов розповів російській правозахисниці Зої Свєтовій, яка їздила до нього в колонію, що його стан «передкритичний».

Читайте також: Сестра Сенцова: Олег втрачає надію і не вірить у звільнення

Активісти в Україні та десятках країн світу провели в сотий день голодування Сенцова акції на його підтримку.

XS
SM
MD
LG