Доступність посилання

ТОП новини

Стан Сенцова погіршується – адвокат


Акція на підтримку Олега Сенцова в центрі Києва, 15 липня 2018 року
Акція на підтримку Олега Сенцова в центрі Києва, 15 липня 2018 року

Стан засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова погіршується, повідомив після візиту до режисера адвокат Дмитро Дінзе в коментарі «Громадському».

Він зазначив, що в Сенцова сильно знизився гемоглобін, що призвело до анемії, а також дуже низький пульс, близько 40 ударів на хвилину.

За його словами, режисер має проблеми із серцем, і його два рази намагалися вмовити виїхати до лікарні. Сенцову стало також зле через те, що в Лабитнангі стало дуже тепло, а він тепер погано переносить спеку.

Дінзе зазначив, що Сенцов проти переведення його у цивільну лікарню Лабитнангі, оскількі «завідувач реанімаційним відділенням агресивно до нього ставиться і, найімовірніше, може лише нашкодити йому». Він також проти переведення його в лікарню деінде, «оскільки просто не витримає етапування і може померти».

Адвокат додав, що Сенцов не планує припиняти голодування.

​Український режисер був засуджений в Росії в серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. Він провину не визнає. 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення українських політв'язнів у Росії.

Наприкінці липня Європейський суд з прав людини закликав засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова припинити голодування й прийняти будь-яке лікування, яке покращить його стан. Водночас суд вимагає від Росії невідкладно надати Сенцову необхідне лікування в медичній установі.

Активісти в Україні і по всьому світові продовжують вимагати від Росії та її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять у різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

XS
SM
MD
LG