Доступність посилання

ТОП новини

Стан Сенцова задовільний – російські тюремники


Акція на підтримку засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцов
Акція на підтримку засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцов

Стан засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який оголосив голодування в середині травня, є задовільним, заявили в прес-бюро управління російської Федеральної служби виконання покарань у Ямало-Ненецькому автономному окрузі, передає російське агентство «Інтерфакс».

«Засуджений Сенцов, який добровільно відмовився від прийому їжі, перебуває під постійним динамічним наглядом медичних працівників установи і лікарів-фахівців Лабитнангської міської лікарні», – зазначили в управлінні.

У відомстві повідомили, що 6 серпня провели чергове лабораторне обстеження засудженого.

«За результатами огляду і обстеження погіршення стану здоров’я і лабораторних показників не встановлено», – заявили тюремники.

В управлінні підкреслили, що «фактів відмови засудженого від підтримувальної терапії й меддопомоги не зареєстровано».

«Йому призначене й здійснюється лікування, спрямоване на підтримку основних функцій органів і систем організму, недопущення розвитку ускладнень», – стверджує управління пенітенціарного органу.

7 серпня адвокат Дмитро Дінзе після візиту до Сенцова заявив, що стан українського режисера погіршується.

​Сенцов був засуджений в Росії в серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. Він провину не визнає. 14 травня режисер оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення українських політв'язнів у Росії.

Наприкінці липня Європейський суд з прав людини закликав засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова припинити голодування й прийняти будь-яке лікування, яке покращить його стан. Водночас суд вимагає від Росії невідкладно надати Сенцову необхідне лікування в медичній установі.

Активісти в Україні і по всьому світові продовжують вимагати від Росії та її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять у різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

XS
SM
MD
LG