Доступність посилання

ТОП новини

Речник омбудсмена Росії: за словами лікаря, стан Сенцова «відносно стабільний»


8 серпня сестра Сенцова заявила, що її брат перебуває в «катастрофічно» поганому стані
8 серпня сестра Сенцова заявила, що її брат перебуває в «катастрофічно» поганому стані

Стан засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який оголосив голодування у середині травня, «відносно стабільний», заявив речник уповноваженого з прав людини в Росії Тетяни Москалькової Олексій Зловедов у коментарі агентству «Інтерфакс».

«Я вчора розмовляв з уповноваженим з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолієм Саком, він на моє прохання дзвонив лікарю, який спостерігає Олега Сенцова в колонії. За словами лікаря, стан відносно стабільний», – сказав Зловедов.

8 серпня сестра Сенцова Наталія Каплан заявила, що її брат перебуває в «катастрофічно» поганому стані. За її словами, Сенцов написав їй у листі, що «кінець близький».

За день до цього адвокат Дмитро Дінзе після візиту до Сенцова повідомив, що стан українського режисера погіршується. Після цього російські тюремники заявили, що стан режисера – задовільний.

​Сенцов був засуджений в Росії в серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. Він провину не визнає. 14 травня режисер оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення українських політв'язнів у Росії.

Наприкінці липня Європейський суд з прав людини закликав засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова припинити голодування й прийняти будь-яке лікування, яке покращить його стан. Водночас суд вимагає від Росії невідкладно надати Сенцову необхідне лікування в медичній установі.

Активісти в Україні і світі продовжують вимагати від Росії та її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять у різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

XS
SM
MD
LG