Доступність посилання

ТОП новини

У Сербії закрили табір, в якому дітей навчали російські військові інструктори


Президент Сербії Александар Вучич заявив, що військові навчання дітей – це «не Сербія майбутнього», і держава не буде толерувати таких дій
Президент Сербії Александар Вучич заявив, що військові навчання дітей – це «не Сербія майбутнього», і держава не буде толерувати таких дій

Міністерство внутрішніх справ Сербії закрило табір для підлітків і молоді, в якому викладачами й інструкторами були сербські й російські ветерани війн, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Міністр внутрішніх справ Небойша Стефанович заявив, що табір закрили «через можливе зловживання дітьми і занепокоєння громадськості». Будинки табору вже розмонтували, заявив міністр.

Тим часом, відреагував на справу й президент Сербії Александар Вучич. Він сказав, що військові навчання дітей – це «не Сербія майбутнього» і що держава не буде толерувати таких дій.

Читайте також: В сербському таборі підлітків й молодь навчають і російські ветерани

Табір на горі Златібор відкрили 8 серпня, нібито для патріотичного виховання. У ньому навчали військовій справі 44 дівчат й хлопців віком від 14 до 23 років. Його відвідав військовий аташе посольства Росії в Белграді.

Росія має сильні військові і культурні зв’язки з Сербією. Представники Заходу неодноразово заявляли про збільшення «деструктивної ролі Москви» на Балканах і підриву демократії в регіоні. Зокрема, головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Кертіс Скапарротті попереджав, що Балкани стикаються зі зростанням як прихованого, так і відкритого тиску з боку Росії, і що Вашингтону й НАТО треба зробити все, щоб не допустити дестабілізації регіону.

XS
SM
MD
LG