Доступність посилання

ТОП новини

Китай запроваджує сертифікати вакцинації для транскордонних поїздок


Цифровий сертифікат доступний для громадян Китаю через програму на платформі WeChat
Цифровий сертифікат доступний для громадян Китаю через програму на платформі WeChat

Китай запроваджує цифрові сертифікати вакцинації від COVID-19 для своїх громадян, які планують поїздки за кордон.

Цифровий сертифікат, що містить дані про щеплення людини і результати тестування на віруси, доступний для громадян Китаю через програму на платформі WeChat, яка була запущена 8 березня.

Сертифікат поширюється «для сприяння відновленню світової економіки і полегшення транскордонних поїздок», заявив 9 березня офіційний представник Міністерства закордонних справ.

Сертифікат, який наразі доступний тільки для використання громадянами Китаю і поки не є обов’язковим, вважається першим відомим в світі «вірусним паспортом». Він також доступний в паперовій формі.

Китайське державне інформагентство «Сіньхуа» повідомило 8 березня, що сертифікат – це зашифрований QR-код, який дозволяє кожній країні отримувати інформацію про стан здоров’я мандрівників. Але програма все ж викликала деяку стурбованість щодо конфіденційності даних та побоювання, що вона може спричинити розширення державного контролю.

Читайте також: Сертифікат ЄС про вакцинацію. Пояснюємо, що це

США і Великобританія входять в число країн, які наразі розглядають можливість видачі аналогічних дозволів.

Європейський союз також працює над такими «зеленими пропусками», що дозволять людям подорожувати між країнами-членами та за кордон.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG