Доступність посилання

ТОП новини

Штаб повідомляє про один обстріл протягом доби на Донбасі


За зведенням штабу, внаслідок обстрілу ніхто з українських військових не постраждав
За зведенням штабу, внаслідок обстрілу ніхто з українських військових не постраждав

Незаконні збройні формування один раз порушили режим припинення вогню протягом доби 6 квітня, заявляє штаб Операції об’єднаних сил.

При цьому, за даними штабу, були застосовані заборонені Мінськими домовленостями озброєння. Обстрілу зазнали позиції українських військових поблизу Павлополя.

«Проти наших захисників окупанти застосували міномети калібру 82 міліметрів – вісім мін, озброєння бойових машин піхоти та протитанковий ракетний комплекс. Українські військовослужбовці завдяки вмілим діям уникнули втрат серед особового складу та прицільним вогнем у відповідь припинили ворожу провокацію. Втрати противника уточнюються», – йдеться в повідомленні штабу.

В незаконному угрупованні «ЛНР» не інформували про бойові дії 6 квітня. В угрупованні «ДНР» українських військових звинуватили в обстрілах окупованих територій.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG