Доступність посилання

ТОП новини

Тестування на коронавірус розпочалося в поселеннях ромів у Словаччині


Лікарі, і тому числі й військові фахівці, прибули до понад 30 поселень ромів, щоб провести тестування серед їхнього населення. Як повідомляють словацькі ЗМІ, серед отестованого наслення наразі не було підтверджено осіб, інфікованих коронавірусом.

Учасницею тестування була також представник ромської меншини в уряді Словаччини Андрея Бучоква. «Мова не про загальне тестування, йдеться про проведення тестування тільки серед тих людей, які повернулись додому протягом останніх 14 днів».

В разі підтвердження інфікації коронавірусом будуть проведені стандартні заходи, які проводяться для всіх інших громадян Словаччини. Інфіковані роми «будуть переведені до карантину, забезпеченням якого займатимуться представники поселень. Таким чином ми хочемо запобігти запровадженню владних заходів, як то закриття ромських поселень чи їхніх частин», зазначила Андрея Бучкова.

Ромська меншина друга, після угорської, найбільша національна меншина у Словаччині, нараховує близько 90 тисяч осіб. Роми переважно живуть на сході країни в Кошіцькому, Банскобистрицькому і Пряшівському районах.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG