Доступність посилання

ТОП новини

Справа Гандзюк: суд поновив засідання з обрання запобіжного заходу Мангеру


Владислав Мангер під час судового засідання, Київ, 12 лютого 2019 року
Владислав Мангер під час судового засідання, Київ, 12 лютого 2019 року

Шевченківський районний суд Києва після 4-годинної перерви відновив засідання, на якому мають обрати запобіжний захід голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, підозрюваному в організації вбивства радниці міського голови Херсона, активістки Катерини Гандзюк.

Раніше адвокати Мангера заявляли, що не отримали матеріалів справи, і просили перенести засідання на 13 лютого.

Владислав Мангер – один із тих, кого активісти кампанії «Хто замовив Катю Гандзюк?» пов’язують із нападом, який призвів до смерті 33-річної херсонської активістки і чиновниці Катерини Гандзюк.

Хоча Мангер заперечував свою причетність до злочину, 31 січня він оголосив при призупинення членства в партії «Батьківщина» на час розслідування. 10 лютого «Батьківщина» виключила Мангера з числа своїх членів.

7 лютого журналісти програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший») повідомили, що довірена особа Мангера Андрій Мурашкін влітку 2018 за безцінь здав в оренду базу відпочинку на березі моря ключовому підозрюваному у вбивстві Гандзюк Олексієві Левіну. Це сталося за тиждень до того, як Катерину Гандзюк облили кислотою, що зрештою призвело до її смерті.

XS
SM
MD
LG