Доступність посилання

ТОП новини

«Справи Майдану»: розслідування щодо 2 колишніх «беркутівців» завершене, ще одному повідомили про підозру


За офіційними даними, всього під час Революції гідності постраждали 2,5 тисячі людей
За офіційними даними, всього під час Революції гідності постраждали 2,5 тисячі людей

У Офісі генерального прокурора повідомили про завершення досудового розслідування щодо двох колишніх міліціонерів нині розформованого полку міліції особливого призначення «Беркут» у Києві.

«Слідством встановлено, що 30 листопада 2013 «беркутівці» перевищили свої службові повноваження та затримали учасника мирного зібрання на Майдані Незалежності. Під час затримання екс-правоохоронці застосували до потерпілого фізичну силу, чим незаконно перешкодили організації і проведенню зборів. Надалі міліціонери склали рапорти про затримання потерпілого, в які внесли завідомо неправдиві відомості», – йдеться в повідомленні.

За даними ОГП, ще одному колишньому міліціонеру повідомлено про підозру в перешкоджанні проведенню зборів і мітингів.

21 листопада 2013 року в Україні почався Євромайдан. Він став відповіддю на рішення влади зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Протести набули більших масштабів після розгону 30 листопада і тривали до лютого 2014 року. Силовики кілька разів намагалися розігнати учасників протестів.

За даними прокуратури, всього під час Революції гідності постраждали 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули – більшість у лютому 2014 року. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею. За даними Міністерства внутрішніх справ, від 18 лютого по 2 березня 2014 року під час виконання службових обов’язків у центрі Києва загинули також 17 силовиків.

XS
SM
MD
LG