Доступність посилання

ТОП новини

Reuters: США цього тижня схвалили передачу Ізраїлю тисячі бомб


Палестинець оглядає транспортний засіб, у якому під час ізраїльського авіаудару загинули співробітники WCK, у тому числі іноземці, 2 квітня 2-24 року
Палестинець оглядає транспортний засіб, у якому під час ізраїльського авіаудару загинули співробітники WCK, у тому числі іноземці, 2 квітня 2-24 року

Сполучені Штати цього тижня схвалили передачу Ізраїлю тисяч додаткових бомб, хоча вони не будуть доставлені щонайменше до наступного року, повідомив Reuters з посиланням на представника адміністрації Байдена.

За словами чиновника, схвалена передача включає 1000 бомб MK82, понад 1000 бомб малого діаметру і запали для бомб MK80.

У понеділок, в той самий день, коли відбулося затвердження, Ізраїль завдав удару по Газі, в результаті якого загинули семеро працівників World Central Kitchen (WCK), що займається наданням допомоги. Вашингтон висловив обурення цим нападом і закликав Ізраїль до швидкого розслідування.

Інший американський чиновник заявив, що ізраїльський удар стався набагато пізніше в понеділок після узгодження.

Перший чиновник сказав, що йдеться про боєприпаси, відповідно до дозволів на постачання зброї до Ізраїлю, затверджених давно, і вони не будуть доставлені до 2025 року.

США продовжують постачати зброю своєму союзнику Ізраїлю, незважаючи на зростаючу критику війни в Газі.

Неурядова організація World Central Kitchen 2 квітня підтвердила загибель семи своїх співробітників у Смузі Гази.

За твердженням WCK, її співробітники їхали зоною, де не було бойових дій, у двох броньованих автівках із логотипами організації і в легковому автомобілі.

«Попри координацію переміщення з Армією оборони Ізраїля, конвой був обстріляний, коли виїздив зі складу в Дейр аль-Бала, де команда розвантажила понад 100 тонн гуманітарної харчової допомоги, доправленої до Гази морем», – йшлося в повідомленні.

Серед загиблих були громадяни Австралії, Польщі, Великої Британії, один мав подвійне громадянство США й Канади.

Форум

XS
SM
MD
LG