Доступність посилання

ТОП новини

У США завершили пошуки на руїнах багатоповерхівки у Флориді


На руїнах будинку, архівне фото
На руїнах будинку, архівне фото

У США, у штаті Флорида, пошукові команди завершили роботу на місці обвалу багатоповерхового житлового будинку на околиці міста Маямі, що обвалився понад місяць тому.

У руїнах знайшли й ідентифікували останки принаймні 97 людей, доля ще однієї людини наразі вважається невідомою.

«Важко повірити, що минув уже місяць із часу, можливо, найбільшої трагедії в історії нашої громади», – написала 24 липня у твітері мерчиня округу Маямі-Дейд Даніелла Левін Кава.

Того ж дня рятувальники припинили пошукові роботи на руїнах 13-поверхового житлового будинку в місцевості Серфсайд, який частково завалився в ніч на 24 червня, коли більшість жертв спала. Живою вдалося врятувати тільки одну людину в перші години після трагедії.

Пізніше через наближення тропічної бурі іншу частину будівлі знесли контрольованим вибухом.

7 липня рятувальники припинили пошуки ймовірних живих людей і перейшли до розбирання завалів у пошуках тіл. Нині завершена й ця робота, руїни, що лишилися, вивозять на звалище – маючи на увазі, що в них іще можуть бути останки однієї людини.

Причина обвалу офіційно ще не встановлена. За попередніми даними, деякі елементи конструкції будинку були в поганому стані, їх планували детально перевірити пізніше цього року.

У зв’язку з цим були виселені ще кілька схожих будинків, які нині перевіряють.

На місці трагедії, як припускають, можуть збудувати меморіал пам’яті її жертв.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG