Доступність посилання

ТОП новини

Politico: США можуть надіслати в Україну додаткових військових радників


Додаткові радники працюватимуть у посольстві США в Києві
Додаткові радники працюватимуть у посольстві США в Києві

США розглядають можливість надіслати додаткових військових радників до свого посольства в Києві, пише видання Politico.

За словами представника Пентагону генерала Патріка Райдера, від початку повномасштабного вторгнення американське міністерство оборони змінювало свою присутність в Україні. «Наразі ми розглядаємо можливість надсилання кількох додаткових радників для посилення Управління оборонної співпраці при посольстві», – сказав Райдер.

Він додав, що оборонна співпраця передбачає «різні консультативні та допоміжні небойові місії» і запевнив, що військові радники не братимуть участь у бойових діях, а консультуватимуть та підтримуватимуть український уряд та збройні сили.

За даними чотирьох джерел Politico, радники підтримуватимуть логістику та нагляд за зброєю, яку США надсилають Україні, а також допомагатимуть українським військовим в обслуговуванні озброєння перед очікуваною влітку активізацією бойових дій. Крім того, як кажуть співрозмовники видання, військові радники координуватимуть надходження зброї після того, як Конгрес США ухвалить законопроєкт щодо військової допомоги Україні.

Конкретної чисельності особового складу, що підлягає надсиланню в Україну, Райдер не назвав. За словами двох співрозмовників Politico, їх буде близько 60.

20 квітня Палата представників Конгресу США схвалила законопроєкт про національну безпеку, який передбачає військову допомогу Україні в розмірі близько 61 мільярда доларів. Лідер демократичної більшості у Сенаті Чак Шумер заявив, що законопроєкт буде розглянутий у вівторок, 23 квітня.

Форум

XS
SM
MD
LG