Доступність посилання

ТОП новини

У Пентагоні анонсують новий пакет військової допомоги для України


На фото - американська високоточна артилерійська ракетна система HIMARS
На фото - американська високоточна артилерійська ракетна система HIMARS

Міністерство оборони США збирається оголосити про новий пакет військової допомоги для України вартістю 775 мільйонів доларів.

«У нас є ще один великий пакет, який ми збираємося представити. Продовжуємо традицію надання їм того, що їм потрібно, коли їм це потрібно...Ми хочемо переконатися, що Україна має постійний потік боєприпасів для задоволення своїх потреб, і саме це ми робимо цим пакетом», – повідомив чиновник оборонного відомства США.

Пакет включає високоточні ракети для систем Himars, протитанкову зброю – ракети TOW і Javelin, дрони Scan Eagle, високошвидкісні протирадіолокаційні ракети (HARM), які націлюються на наземні радіолокаційні системи, 105-міліметрові гаубиці разом із 36 000 артилерійськими снарядами до них.

8 серпня Пентагон анонсував пакет безпекової допомоги Україні на 1 мільярд доларів. За даними Пентагону, США наразі взяли на себе зобов’язання виділити загалом близько 9,8 мільярда доларів на військову підтримку України від початку роботи адміністрації Байдена. З 2014 року ця сума становить 11,8 мільярда.

XS
SM
MD
LG