Доступність посилання

ТОП новини

Стан Балуха, який голодує в Криму, залишається важким – Чийгоз


Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня
Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня

Український активіст Володимир Балух не припиняє голодування і його стан залишається тяжким. Про це проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії, повідомив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

«Його стан не покращився. Він продовжує бути тяжким. Він, як сам каже, «перебуває в колії», в яку зайшов спочатку», – сказав Чийгоз.

5 липня підконтрольний Росії Роздольненський районний суд засудив українського активіста Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів (близько 4 тис. гривень) за сукупністю двох кримінальних справ.У своєму останньому слові Балух акцентував увагу на політичному мотиві кримінальної справи.

Читайте також – «У селі ненавидять Володю та Україну»: як живе родина Володимира Балуха після його вироку

Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року.

Балух. 5 років тюрми – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд у Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років та 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 гривень).

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї його будинку.

МЗС України і США наполягають на звільненні російською владою українського активіста.

XS
SM
MD
LG