Доступність посилання

ТОП новини

«Бойовики йтимуть туди, куди їм дозволять» – Геращенко про представників «ЛНР» у Станиці


Поблизу КПП в Станиці-Луганській
Поблизу КПП в Станиці-Луганській

Перший віцеспікер Верховної Ради Ірина Геращенко відреагувала на поведінку представників угруповання «ЛНР», які 6 серпня перетнули лінію розмежування та заявили в розмові з головою адміністрації Станично-Луганського району Юрієм Золкіним, ніби вони не зобов’язані триматися території, окресленої цією лінією.

«Навіть не можу собі уявити, які б заяви вже зробила СММ (Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ – ред.), які б істерики вже були в координаторів від ОБСЄ в мінських групах, аби хоч хтось з українських переговірників дозволив собі подібну хамську поведінку, як це зробили так звані «представники ОРЛО», які тикали представнику української влади, перетнувши лінію зіткнення», – написала Геращенко у мережі Facebook.

«Нас щодня перевіряють на міцність, зондують, куди ще може ступити нога бойовика, маріонетки Кремля, колаборанта, нас щодня тестують, скільки ми ще дозволимо їм принижувати Україну», – додала Геращенко.

Вона вказала, що надішле листа представнику ОБСЄ на переговорах Тристоронньої контактної групи Мартіну Сайдіку з протестом і занепокоєнням «провокацією, яку влаштували так звані представники ОРЛО в Станиці».

«Також це відео я направлю представнику ОБСЄ з питань свободи слова з вимогою відреагувати на перешкоджання діяльності журналістів. До речі, не бачила жодної реакції на цей інцидент української влади і НСЖУ. Що ж, будемо реагувати ми. Бойовики йтимуть туди, куди їм дозволять. Будемо зупиняти разом», – наголосила перший віцеспікер Верховної Ради.

Представники збройного угруповання «ЛНР» Владислав Дейнего та Ольга Кобцева, які 6 серпня побували в Станиці Луганській, заявили, що бойовики, нібито згідно з Мінськими домовленостями, мають контролювати і населений пункт Щастя.

Кобцева пригрозила присутнім журналістам, що використає відео розмови з українським чиновником Золкіним на переговорах у Мінську, якщо його викладуть у мережу. Пізніше вона почала вимагати, щоб журналісти «розвернули камери на 180 градусів».

XS
SM
MD
LG