Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: росіянина, учасника «ДНР» засудили до 10 років ув’язнення


Вирок у справі 10 травня ухвалив Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області, повідомляє прес-служба ГПУ
Вирок у справі 10 травня ухвалив Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області, повідомляє прес-служба ГПУ

В Україні до десяти років ув’язнення засудили громадянина Росії, учасника угруповання «ДНР», повідомляє Генеральна прокуратура.

«Він обвинувачувався в участі упродовж березня – жовтня 2014 року у діяльності вказаної терористичної організації шляхом сприяння здійсненню збройного протистояння співробітникам правоохоронних органів та військовослужбовцям Збройних сил України, які діяли в межах антитерористичної операції на території Донецької області, а також у незаконному придбанні і носінні вогнепальної зброї й бойових припасів без передбаченого законом дозволу», – йдеться в повідомленні.

Вирок у справі 10 травня ухвалив Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області, повідомляє 15 травня прес-служба ГПУ.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, станом на кінець грудня 2018 року, за час конфлікту загинули близько 13 тисяч людей із усіх його боків, майже 30 тисяч – поранені.

Новий кремлівський куратор для Донбасу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:04 0:00

XS
SM
MD
LG