Доступність посилання

ТОП новини

ВАКС збільшив розмір застави для підозрюваного у відмиванні коштів екснардепа


Розмір нової застави для підозрюваного тепер складає 24 700 000 гривень
Розмір нової застави для підозрюваного тепер складає 24 700 000 гривень

Вищий антикорупційний суд збільшив розмір застави для підозрюваного у відмиванні коштів та отриманні хабаря колишнього народного депутата, повідомляє Спеціалізована атикорупційна прокуратура.

«Своєю ухвалою колегія суддів Апеляційної палати ВАКС постановила застосувати до вказаного депутата заставу у розмірі 24 700 000 гривень та покласти обов’язок не відлучатися за межі України без дозволу слідчого, прокурора, суду», – йдеться у повідомленні САП.

Прізвища та імені фігуранта не називається, однак у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі зазначають, що йдеться про народного депутата ІІІ-VIII скликань, який очолював парламентський комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Як випливає із посилання, на яке вказує САП у повідомленні про підозру фігурантові, йдеться про Миколу Мартиненка.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржувала запобіжний захід Мартиненку. 4 серпня слідчий суддя ВАКС призначив колишньому парламентарю заставу в 4,962 мільйона гривень. За повідомленнями медіа, цю суму внесли в той же день, що дозволило затриманому вийти з-під варти.

Мартиненка підозрюють у тому, що в липні 2014 року він отримав від керівництва чеської компанії SKODA JS a.s хабар у понад 311 тисяч євро за просування її інтересів в Україні. Йдеться, зокрема, про відносини SKODA JS a.s. з НАЕК «Енергоатом» та Чорнобильською АЕС, з якими компанія мала контракти на постачання обладнання та за якими виник ризик не здійснення оплати з боку українських контрагентів.

Раніше Мартиненко заявляв медіа, що він впевнено доведе в суді недостовірність зібраних щодо нього доказів.

XS
SM
MD
LG