Доступність посилання

ТОП новини

Суддя Гольник заявила про намір оскаржити у Верховному Суді оголошену їй догану


Лариса Гольник
Лариса Гольник

Суддя Октябрського райсуду Полтави Лариса Гольник заявила про намір оскаржити у Верховному Суді рішення Вищої ради правосуддя про оголошення їй догани.

«Після появи тексту рішення Вищої ради правосуддя оскаржу його до Верховного Суду. Відмовлять там – до ЄСПЛ.Документи на конкурс до Антикорупційного суду подам попри все. Хай офіційно відмовлять в участі у зв’язку з притягненням мене до дисциплінарної відповідальності», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

У травні Вища рада правосуддя вирішила притягнути до дисциплінарної відповідальності суддю Ларису Гольник і застосувати до неї адміністративне покарання у вигляді догани з позбавленням доплат упродовж місяця. Сьогодні ВРП залишила це рішення в силі.

У січні до Вищої ради правосуддя надійшли скарги голови Октябрського районного суду Полтави Олександра Струкова, в якому працює Гольник. Струков у своїх скаргах вказував, що суддя Гольник не дотримується правил трудової дисципліни. Зокрема, за словами Струкова, у вересні 2016 року в Октябрському райсуді мали відбутися збори суддів, однак суддя Гольник разом зі своїм чоловіком, журналістами та невідомими особами зірвали проведення вказаних зборів.

Струков скаржився на неетичну поведінку Гольник, яка, на його думку, полягає в оприлюднені нею та її чоловіком некоректних публікацій у соцмережах стосовно нього як голови суду, колег-суддів та працівників апарату суду.

У квітні Вища рада правосуддя відкрила дисциплінарну справу стосовно Лариси Гольник. Доповідачем у цій справі був Павло Гречківський, якого прокуратура підозрює у вимаганні 500 тисяч доларів за незаконний вплив на судове рішення.

Читайте також – Суддя Гольник: мене переслідують за викриття корупційного злочину

У травні 2014 року до Жовтневого районного суду Полтави надійшла справа міського голови Олександра Мамая. Йшлося про конфлікт інтересів щодо земельних ділянок, які він надав своїй падчерці. Гольник відмовилася винести рішення на користь мера Полтави Олександра Мамая. Резонансна справа набула розголосу через корупційне викриття мера та тиск на Ларису Гольник з боку головуючого суду.

XS
SM
MD
LG