Доступність посилання

ТОП новини

На Сумщині за день зафіксували 82 вибухи, поранена одна людина – ОВА


Наслідки російських обстрілів на Сумщині, березень 2024 року
Наслідки російських обстрілів на Сумщині, березень 2024 року

Російські війська протягом дня 18 квітня здійснили 14 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області, поранена одна людина, повідомила обласна військова адміністрація.

За повідомленням, зафіксовано 82 вибухи, обстрілів зазнали Юнаківська, Білопільська, Краснопільська, Новослобідська, Свеська громади.

В ОВА уточнили, що людина була поранена в Білопільській громаді, яку обстріляли з території РФ зі ствольної артилерії, а також дронами типу FPV, ракетами з гелікоптера, з гранатометів і мінометів.

Російські війська фактично щодня обстрілюють населені пункти Сумщини з різних видів озброєння. Останнім часом ці атаки посилилися.

Напередодні міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що від початку 2024 року російські війська понад чотири тисячі разів обстріляли Сумщину, при тому, що «за весь минулий рік кількість обстрілів сягала шести тисяч».

5 квітня у двох територіальних громадах Сумщини оголосили обов’язкову евакуацію дітей у примусовий спосіб. У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України заявили, що це «рішення було ухвалене через безпекову ситуацію».

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG