Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація на Сумщині: 12 громад зазнали атак РФ, поранені двоє людей – ОВА


Наслідки російських атак у Великописарівській громаді на Сумщині, 18 березня 2024 року
Наслідки російських атак у Великописарівській громаді на Сумщині, 18 березня 2024 року

Протягом дня російські війська здійснили 56 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумщини, внаслідок цих атак поранені двоє людей, повідомляє у телеграмі обласна військова адміністрація.

За даними місцевої влади, обстрілів зазнали Миколаївська, Хотінська, Юнаківська, Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Великописарівська, Шалигинська, Есманьська, Дружбівська, Свеська, Середино-Будська громади.

Зокрема, війська РФ обстріляли Великописарівську громаду з реактивних систем залпового вогню (84 вибухи), артилерії (71 вибух), мінометів (24 вибухи), також був обстріл з гелікоптера НАР (17 вибухів) та скид з літаків тактичної авіації КАБ (7вибухів).

В адміністрації додають, що через мінометний обстріл Юнаківської громади поранена людина. Також у Білопільській громаді зафіксували російські обстріли з артилерії (37 вибухів), мінометів (12 вибухів), гранатомету СПГ-9 (22 вибухи) – через артобстріл зазнала поранення людина.

Читайте також: У березні російська авіація скинула на Сумщину майже 200 керованих бомб – Зеленський

Російські війська фактично щодня обстрілюють населені пункти Сумщини з різних видів озброєння. Останнім часом ці атаки посилилися. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG