Доступність посилання

ТОП новини

Після нічної атаки в Сумах почали відновлювати подачу світла і води – влада


Наслідки обстрілів Сум російськими військовими, фото ілюстративне
Наслідки обстрілів Сум російськими військовими, фото ілюстративне

У Сумах, які у ніч проти 22 травня зазнали атаки російських безпілотників, відновлюють електропостачання та подачу води споживачам, йдеться в повідомленні міської ради.

«З 05:20 почали відновлення електропостачання по місту, повідомили у «Службі 15-80», – зазначається в дописі.

Також, за даними місцевої влади, відновлюється робота водозаборів та подача води споживачам.

У відомстві додали, що на маршрути міста виїздять тролейбуси з автономним ходом.

Раніше очільник Сумської МВА Олексій Дрозденко повідомив, що внаслідок російської атаки Суми залишилися без електропостачання.

У ніч проти 22 травня у низці областей, у тому числі на Сумщині, оголошувалася повітряна тривога через загрозу ворожих безпілотників типу Shahed.

Російські війська цієї весни неодноразово атакували об’єкти енергетичної інфраструктури в Україні. Зокрема, вночі і вранці 8 травня, за даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації й передачі електроенергії у шести областях – Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях. Після цього через дефіцит електроенергії компанія «Укренерго» запровадила спершу обмеження на енергопостачання для промисловості й бізнесу, згодом – відключення для побутових споживачів.

Після хвилі масованих російських атак на об’єкти української енергетичної інфраструктури Міністерство енергетики України оцінило збитки для енергосистеми в понад мільярд доларів, розповів профільний міністр Герман Галущенко.

Форум

XS
SM
MD
LG