Доступність посилання

ТОП новини

Супрун обіцяє 350 тисяч вакцин проти грипу


Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун
Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун

Вакцини проти грипу вартістю від 200 до 300 гривень можна буде придбати в аптеках, повідомила 9 жовтня виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

«Одне щеплення захищає упродовж усього сезону грипу від найбільш розповсюджених і небезпечних штамів у епідсезоні в Україні. Протягом найближчих тижнів в аптеки доставлять 350 тисяч доз вакцин проти грипу, де ви зможете їх придбати. Така кількість визначена дистриб’юторами відповідно до аналізу попиту минулих років», – вказала очільниця МОЗ.

Супрун нагадує, що «від грипу не захищає цибуля або часник, лимон чи вітамін C, оксолінова мазь та бальзам «звьоздочка», жодні імуномодулятори й блокатори вірусів».

У новому епідемічному сезоні в Україні, ймовірно, циркулюватимуть три штами вірусу грипу, вакцини проти них уже перереєстровані, інформує Міністерство охорони здоров’я.

Повідомляється, що згідно з опублікованим прогнозом Всесвітньої організації охорони здоров’я, вірусами, які ймовірно будуть циркулювати в Україні у новому епідсезоні, є A/Michigan/45/2015(H1N1)pdm09; A/Singapore/ INFIMH-16-0019/2016(H3N2); B/Colorado/06/2017.

«Для епідсезону 2018–2019 року в Україні очікується наявність трьох вакцин від грипу. Одна з них уже зареєстрована, друга вакцина завершила процес спеціалізованої експертизи реєстрації, матеріали щодо третьої вакцини перебувають на розгляді у Державному експертному центрі», – зазначають в МОЗ.

За даними міністерства, минулого епідсезону в Україні було зафіксовано сім смертей від грипу, жоден із цих пацієнтів не був від нього щеплений. Новий епідемічний сезон захворюваності на грип розпочинається з жовтня 2018 року та триватиме до травня 2019 року.

XS
SM
MD
LG