Доступність посилання

ТОП новини

США пропонують мільйон доларів нагороди за інформацію про сина бін Ладена


Хамза бін Ладен раніше погрожував помститися США за вбивство батька
Хамза бін Ладен раніше погрожував помститися США за вбивство батька

США запропонували винагороду в майже мільйон доларів за інформацію, яка допоможе «ідентифікувати чи визначити місце перебування» сина Усами бін Ладена, загиблого лідера екстремістської організації «Аль-Каїда».

«Хамза бін Ладен оприлюднив в інтернеті аудіо- й відеоповідомлення, закликаючи своїх послідовників почати напади на США і їхніх західних союзників. Він пригрозив нападами на Сполучені Штати, щоб помститися за вбивство батька американськими службами у травні 2011 року», – йдеться в заяві Державного департаменту США, оприлюдненій 28 лютого.

США вторглися в Афганістан наприкінці 2001 року через те, що уряд під керівництвом талібів захищав «Аль-Каїду» і старшого бін Ладена, який організував терористичні напади в США 11 вересня 2001 року, коли загинули близько трьох тисяч людей.

«Талібан» втратив владу, а бін Ладен, що ховався на півночі Пакистану, загинув внаслідок американського авіаудару 2011 року.

За різними повідомленнями, Хамза бін Ладен може переховуватися у Пакистані, Афганістані, Сирії чи Ірані.

В 2018 році ООН оприлюднила доповідь, в якій наголосила, що екстремістська мережа «Аль-Каїда» є більшою загрозою у багатьох частинах світу, аніж угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG