Доступність посилання

ТОП новини

Україна глибоко занепокоєна суттєвою ескалацією ситуації в Ідлібі – МЗС


27 лютого в результаті удару сирійських сил, підтримуваних Росією, на північному заході Сирії загинули 33 турецьких військових, 36 були поранені
27 лютого в результаті удару сирійських сил, підтримуваних Росією, на північному заході Сирії загинули 33 турецьких військових, 36 були поранені

Україна висловлює стурбованість ескалацією ситуації в сирійському Ідлібі та засуджує дії режиму Башара Асада і Росії, йдеться у п’ятницю в заяві українського зовнішньополітичного відомства.

«Україна глибоко занепокоєна суттєвою ескалацією ситуації в Ідлібі та засуджує дії режиму Башара Асада і Російської Федерації, яка його підтримує і надає йому усіляке сприяння, внаслідок чого гинуть як військові, так і цивільні. Висловлюємо щирі співчуття турецькій стороні, яка втратила своїх військових, і солідаризуємося з позицією НАТО та світової спільноти, яка закликає до негайного припинення насильства і виконання попередньо досягнутих домовленостей у рамках врегулювання сирійського питання. Стражданням людей має бути покладено край та відвернено чергову гуманітарну катастрофу в Сирії», – йдеться в заяві МЗС.

27 лютого в результаті удару сил президента Сирії Башара Асада, підтримуваних Росією, в провінції Ідліб на північному заході країни загинули 33 турецьких військових, 36 були поранені. Це назвали найбільшими одночасними втратами Туреччини за всі 9 років війни у Сирії. Після цього президент Туреччини Реджеп Ердоган скликав засідання Ради безпеки країни, де було вирішено завдати удари у відповідь (з повітря і землі) по військам Асада. Міноборони Росії заявило, що Повітряно-космічні сили Росії в цьому районі не застосовувалися.

Для, ймовірно, ширшого залучення Заходу до вирішення кризи в Сирії, турецька влада заявила, що більше не зупинятиме біженців, які хочуть потрапити в Європу.

28 лютого через запит Туреччини було вирішено скликати засідання Ради НАТО, до складу якої входять посли всіх 29 країн-членів альянсу, аби обговорити ситуацію в Сирії.

XS
SM
MD
LG