Доступність посилання

ТОП новини

«Талібан» здійснив низку атак в Афганістані, десятки військових загинули


За повідомленнями, загинуло близько 40 військових
За повідомленнями, загинуло близько 40 військових

Бойовики угруповання «Талібан», за оцінками, вбили кілька десятків співробітників афганських безпекових структур, здійснивши атаки на кілька державних об’єктів.

Як заявляє заступник голови регіональної ради в провінції Кундуз на півночі країни Сафіулла Амірі, 15 афганських військових загинули внаслідок атаки в районі Дашті Арчі ввечері 9 вересня. Також 18 працівників служби безпеки зазнали поранень.

За повідомленнями, таліби атакували одразу кілька команд безпекової служби в Дашті Арчі.

Тим часом в іншій північній провінці Джаузджан принаймні вісім поліцейських загинули у сутичці з талібами в районі Хам’яб вранці 10 вересня. Про це повідомив місцевий голова поліції Факір Мухаммад Джузджані, передає Associated Press.

За словами Джаузджані, силам афганської армії довелося відступити зі своїх баз в районі, аби запобігти жертвам серед мирного населення. При цьому семеро талібів були вбиті, восьмеро – зазнали поранень.

Читайте також: «Афганістан: щонайменше 20 людей загинули, ще 70 поранені внаслідок двох вибухів у Кабулі​»

В провінції Сарі-Пуль «Талібан» також здійснив низку нічних атак на військові та поліцейські бази.

За словами члена місцевої ради Азіфа Садікі, у Сарі-Пуль загинули як мінімум 17 солдатів, а напади здійснювалися за трьома напрямками.

На початку вересня сили НАТО в Афганістані, які підтримують місцевий уряд у протистоянні з талібами, отримали нового очільника – американського генерала Скотта Міллера.

Збройні сили й інші силові структури Афганістану після виходу з країни бойових частин країн НАТО і їхніх союзників 2014 року мусять самі воювати з рухом «Талібан» і ще з низкою противладних угруповань, але в цьому вони мають повітряну підтримку США, також у країні перебувають американські військові вже не в безпосередньо бойових функціях.

Таліби ігнорують пропозиції уряду Афганістану піти на прямі мирні переговори.

XS
SM
MD
LG