Доступність посилання

ТОП новини

Генсекретар ООН закликав до незалежного розслідування атак на танкери


Напад на танкери стався 13 червня
Напад на танкери стався 13 червня

Генеральний секретар Організації Об’єднаних Націй Антоніу Ґутерріш в бесіді з журналістами 14 червня закликав провести незалежне розслідування і з’ясувати всі обставини інциденту з атакою на два нафтові танкери в затоці Омана.

Гутерріш додав, що ООН засуджує напади.

У свою чергу Ахмед Абуль Гейт, глава Ліги арабських держав, закликав Іран змінити свій політичний курс. Він сказав про це після того, як США звинуватили Тегеран у проведенні атаки на танкери.

Напад на два нафтові танкери стався 13 червня, коли кораблі перебували в нейтральних водах між Іраном і кількома країнами Перської затоки.

Це вже другий напад на танкери в Перській затоці за останній місяць. 12 травня поряд із територіальними водами ОАЕ невідомі напали на два саудівських нафтових танкери, танкер з Об’єднаних Арабських Еміратів і танкер зі Норвегії. Це сталося після того, як Іран погрожував перекрити Ормузьку протоку.

Відповідальність за той напад досі ніхто на себе не взяв. Влада Саудівської Аравії і США звинувачувала в ньому Іран, але іранська влада заперечувала причетність до цих дій.

XS
SM
MD
LG