Доступність посилання

ТОП новини

«Найсучасніший тепловоз» прибув до України – «Укрзалізниця»


Євген Кравцов: Україна до кінця року очікує інші 29 локомотивів від General Electric
Євген Кравцов: Україна до кінця року очікує інші 29 локомотивів від General Electric

Перший локомотив TE33AC виробництва американської компанії General Electric прибув до порту міста Чорноморськ Одеської області, повідомив в.о. голови «Укрзалізниці» Євген Кравцов у Facebook. Він назвав цей тепловоз «найсучаснішим в Україні».

«На платформу перевантажують перший TE33AC – локомотив General Electric, що понад місяць мандрував спочатку залізницею, а потім через Атлантичний океан, Середземне та Чорне море. Далі – розмитнення. У п’ятницю «Тризуб» відправиться на станцію Крюків-на-Дніпрі. Там проведуть остаточну доукомплектацію найсучаснішого в Україні тепловозу», – написав Кравцов.

Він зазначив, що Україна до кінця року очікує інші 29 локомотивів від General Electric.

23 лютого «Укрзалізниця» й американська корпорація General Electric підписали договір про модернізацію українського локомотивного парку та поставку нових локомотивів. Президент України Петро Порошенко, який був присутній на церемонії підписання документа, зазначив, що сума угоди – 1 мільярд доларів.

В Адміністрації президента заявили, що General Electric планує виробити понад 200 нових локомотивів для української залізниці, співпраця розрахована на 15 років.

XS
SM
MD
LG