Доступність посилання

ТОП новини

У РФ вкотре заявили про нібито звʼязок нападників на «Крокус Сіті» з Україною


Російські слідчі стверджують, що обвинувачені в скоєнні теракту нібито мали прибути до Києва «для отримання обіцяної їм винагороди». На фото - один з обвинувачених у теракті на концертну залу під Москвою
Російські слідчі стверджують, що обвинувачені в скоєнні теракту нібито мали прибути до Києва «для отримання обіцяної їм винагороди». На фото - один з обвинувачених у теракті на концертну залу під Москвою

У Слідчому комітеті РФ вкотре заявили про нібито причетність України до нападу на концертну залу «Крокус Сіті Хол»

Російські слідчі стверджують, що обвинувачені в скоєнні теракту нібито мали прибути до Києва «для отримання обіцяної їм винагороди».

«Обвинувачені у скоєнні теракту в початкових свідченнях повідомили, що їхні дії як на етапі підготовки, так і після збройного нападу шляхом голосових повідомлень через месенджер Телеграм координував чоловік під псевдонімом. За вказівкою координатора терористи після скоєння злочину на автомобілі поїхали у бік російсько-українського кордону для подальшого його перетину та прибуття до Києва для отримання обіцяної їм винагороди», – заявили в Слідчому комітеті РФ.

Увечері 22 березня кілька осіб у камуфляжній формі в концертному залі стали стріляти з автоматів та підпалили будівлю. Внаслідок нападу загинули 143 людини.

23 березня Слідчий комітет РФ повідомив, що «спецслужби та правоохоронні органи у Брянській області, неподалік кордону з Україною затримали чотирьох підозрюваних з-поміж осіб, які вчинили теракт у концертній залі «Крокус Сіті Хол».

ФСБ заявила, що нібито особи, які брали участь у теракті, «планували перейти російсько-український кордон» та «мали контакти на українській стороні». Згодом цю версію підтримав і президент РФ Володимир Путін.

Читайте також: «Найбільше вікно для терору»: Зеленський щодо «звинувачення» Путіна про «Крокус Сіті Хол»

У Міністерстві закордонних справ «категорично» відкинули звинувачення від російських офіційних осіб у начебто «причетності» України.

Слідчий комітет Росії 28 березня заявив, що слідство виявило звʼязок підозрюваних у теракті в підмосковному концертному залі «Крокус Сіті Хол» із «українськими націоналістами».

За числом жертв (143) напад на «Крокус Сіті Хол» є одним із найбільших терактів в історії Росії, більше жертв було лише при нападі на школу в Беслані у 2004 році.

Форум

XS
SM
MD
LG