Доступність посилання

ТОП новини

Мультипредметний тест для вступників 2022 року. Реєстрація триватиме до 19 квітня – МОН


На сьогодні  повну процедуру реєстрації для складання вступного тестування пройшли понад 300 тисяч осіб
На сьогодні  повну процедуру реєстрації для складання вступного тестування пройшли понад 300 тисяч осіб

Реєстрація для цьогорічних вступників на участь у національному мультипредметному тесті триватиме до 19 квітня, повідомили у Міністерстві освіти і науки України.

Як розповів під час телемарафону міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, один комплексний тест міститиме 20 тестових завдань із математики, 20 – з української мови та 20 – з історії України. Буде 28 спроб складання тесту, які відбуватимуться впродовж трьох сесій: основної, додаткової та спеціальної. Для вступу на творчі спеціальності єдиним інструментом оцінки буде творчий конкурс.

Щодо завершення 2021/2022 навчального року міністр нагадав, що школярам, які перебувають за кордоном, або їхнім батькам необхідно отримати довідку про вивчення предметів і надати її українській школі для формування атестату.

«В Україні є наш, український інструмент для реалізації права на отримання повної загальної середньої освіти, у тому числі, з видачею свідоцтва державного зразка – Міжнародна українська школа, яка активно впроваджується на території країн ЄС», – сказав міністр.

Національний мультипредметний тест запроваджується в Україні вперше і лише на 2022 рік. Щоб узяти участь в тестуванні, потрібно зареєструватися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти – деталі ТУТ.

На сьогодні повну процедуру реєстрації для складання вступного тестування пройшли понад 300 тисяч осіб.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG