Доступність посилання

ТОП новини

Губернатор Токіо: плани з проведення Олімпіади не змінилися


«Я не можу сказати, що це (оголошення ВООЗ пандемії коронавірусу – ред.) не вплине, але я вважаю, що скасування неможливе», – сказала губернатор
«Я не можу сказати, що це (оголошення ВООЗ пандемії коронавірусу – ред.) не вплине, але я вважаю, що скасування неможливе», – сказала губернатор

Губернатор Токіо Юріко Коїке заявляє, що плани провести літні Олімпійські ігри 2020 року в японській столиці не змінилися.

Як повідомляє агентство Kyodo, Коїке висловила сподівання, що скасування ігор не розглядатимуть на тлі заяв, що Олімпіаду можуть перенести через поширення коронавірусу.

«Я не можу сказати, що це (оголошення ВООЗ пандемії коронавірусу – ред.) не вплине, але я вважаю, що скасування неможливе», – сказала губернатор.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) розгляне ситуацію в цілому й ухвалить рішення, сказала Коїке.

Гендиректор ВООЗ: «COVID-19 можна охарактеризувати як пандемію» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:45 0:00

Раніше член виконавчої ради оргкомітету Ігор-2020 Харуюкі Такахаші повідомив, що літні Олімпійські ігри в Токіо можуть перенести на рік або два, якщо їх не зможуть провести в цьому році через спалах коронавірусної інфекції.

За його словами, фінансовий збиток від скасування Олімпіади або проведення змагань без глядачів буде занадто великий. Можливість проведення Олімпіади-2020 без глядачів раніше обговорювала ВООЗ.

Олімпійські ігри в Токіо повинні пройти з 24 липня по 9 серпня. Паралімпійські ігри відбудуться з 25 серпня по 6 вересня.

XS
SM
MD
LG