Доступність посилання

ТОП новини

Трамп щодо допомоги Україні: «треба надати її у вигляді кредиту, а не подарунка»


Дональд Трамп дав зрозуміти, що «республіканці готові підтримати додаткову допомогу Україні, якщо вона буде надана у формі кредиту»
Дональд Трамп дав зрозуміти, що «республіканці готові підтримати додаткову допомогу Україні, якщо вона буде надана у формі кредиту»

Колишній президент США Дональд Трамп дав зрозуміти, що «республіканці готові підтримати додаткову допомогу Україні, якщо вона буде надана у формі кредиту».

Трамп під час виступу разом зі спікером Палати представників Майком Джонсоном у своєму маєтку Мар-а-Лаго заявив, що вони розглядають «це прямо зараз», і думають про те, щоб «зробити це у формі кредиту, а не просто подарунка».

«Ми продовжуємо роздавати подарунки на мільярди і мільярди доларів, і ми розглянемо це питання. Але набагато важливішим для мене є той факт, що Європа має зробити крок вперед і дати гроші. Якщо вони не дадуть співмірно, мені буде прикро, тому що вони постраждають набагато більше, ніж ми», – сказав він.

Кандидат у президента США раніше скептично висловлювався щодо цього питання і казав, що підтримка України це не стратегічний інтерес США. Його позиція вплинула на республіканців Конгресу, де поки залишається заблокованою допомога Україні.

Раніше видання Washington Post з посиланням на анонімні джерела повідомило, що у Дональда Трампа є план, як завершити війну Росії в Україні. Він нібито планує натиснути на українську владу і змусити відмовитися від територій.

Тим часом радник колишнього президента США Дональда Трампа Джейсон Міллер спростував матеріал видання та назвав це повідомлення фейковим.

Раніше Трамп заявляв, що у разі свого переобрання на посаду президента США він зупинить війну в Україні впродовж 24 годин. За його словами, він збере у своєму кабінеті президентів України і Росії Володимира Зеленського і Володимира Путіна, а з кабінету вони вийдуть уже з мирною угодою. Деталей цього плану Трамп не розкриває.

10 лютого Дональд Трамп заявив, що попередив союзників по НАТО про наміри заохочувати напади Росії на країни, які, за його словами, є «порушниками» і роблять недостатні внески на оборону. У Білому домі засудили цю заяву, назвавши її «жахливою і безглуздою» і такою, що ставить під загрозу національну безпеку США й глобальну стабільність. Протягом свого чотирирічного терміну президентства Трамп часто критикував НАТО і навіть погрожував вивести США з альянсу.

Форум

XS
SM
MD
LG