Доступність посилання

ТОП новини

Трамп допускає послаблення у США обмежень, пов’язаних із COVID-19


Президент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп заявив 24 березня, що ліки, тобто самоізоляція з метою призупинити поширення коронавірусу, можуть бути гіршими від хвороби, і наголосив, що американці хочуть повернутися до роботи. За словами представників Білого дому, запис президента у твітері відображає занепокоєння Трампа щодо наслідків різкого гальмування американської економіки, викликаної антивірусними заходами.

Під час брифінгу в Білому домі 23 березня Трамп наголосив, що Сполучені Штати не були створені з урахуванням зупинки економіки. Президент дав зрозуміти, що розглядає можливість послаблення режиму самоізоляції, який був запроваджений 16 березня.

Цим режимом передбачається самоізоляція людей з симптомами коронавірусу, літніх і хворих людей. Режим був розрахований на два тижні. У США закрита більшість середніх шкіл, кілька штатів запровадили свої власні обмежувальні заходи, які спричинили майже повну зупинку економічної активності в ключових штатах, у тому числі Каліфорнії тп Нью-Йорку. За деякими прогнозами, через обмеження безробіття може сягнути 20%.

Експерти-медики наполягають, що будь-яке послаблення режиму самоізоляції буде передчасним. 24 березня число виявлених випадків зараження у США сягнуло 40 тисяч, рівень зараження в Нью-Йорку, фінансовому центрі країни, в п’ять разів перевершував середній загальнонаціональний рівень. Раніше президент Трамп припускав, що карантинні заходи можуть тривати до липня. Є інформація про те, що Білий дім готовий оголосити про часткове скасування обмежень на роботу для здорових людей, зберігши чинними положення указу президента для дітей, літніх і хворих.

Невідомо, який результат може здобути скасування федеральних обмежень, оскільки у президента немає повноважень скасувати надзвичайні заходи, запроваджені губернаторами штатів. У Нью-Йорку, наприклад, відкритими залишаються тільки магазини і фірми, які надають послуги та виробляють товари першої потреби.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG