Доступність посилання

ТОП новини

Трамп допускає можливість помилування свого екс-помічника Манафорта


За словами Дональда Трампа, це ніколи не було предметом обговорення, але він не виключав би таку можливість
За словами Дональда Трампа, це ніколи не було предметом обговорення, але він не виключав би таку можливість

Президент США Дональд Трамп заявив, що не виключає можливості помилування колишнього керівника свого виборчого штабу Пола Манафорта.

Як сказав Трамп в інтерв'ю газеті The New York Post, це ніколи не було предметом обговорення, але він не виключав би таку можливість.

Днями спецпрокурор Роберт Мюллер, який веде розслідування ймовірного втручання Росії в американські президентські вибори в 2016 році, звинуватив Манафорта в наданні неправдивих свідчень. Згідно з оприлюдненими судовими документами, Манафорт порушив умови угоди зі слідством і кілька разів збрехав ФБР США і команді спецпрокурора, після того, як визнав себе винним. Манафорт відкидає звинувачення в наданні неправдивих свідчень.

Якщо з’ясується, що 69-річний Манафорт справді порушив умови угоди з обвинуваченням, йому винесуть досить суворий вирок.

Читайте також: Угода Манафорта зі слідством може зменшити його шанси на помилування

Колишнього голову передвиборного штабу Трампа звинувачують у змові з метою відмивання коштів, обмані влади США, в порушенні законодавства про реєстрацію іноземних агентів і підкупі свідків.

У серпні на судовому процесі в Александрії (штат Вірджинія) Манафорта визнали винним у кількох злочинах, в тому числі в банківському і податковому шахрайстві. У вересні Манафорт визнав провину за двома пунктами звинувачення – у змові і відмиванні грошей.

Дональд Трамп неодноразово висловлювався на підтримку Манафорта. Під час судового процесу у Вірджинії президент США назвав свого колишнього підлеглого «дуже хорошою людиною».

XS
SM
MD
LG