Доступність посилання

ТОП новини

Трамп вважає розслідування російського втручання у вибори США «незаконним» – ЗМІ


На думку Трампа, департамент юстиції мав би зайнятися розслідуванням діяльності його колишньої суперниці на виборах Гіларі Клінтон
На думку Трампа, департамент юстиції мав би зайнятися розслідуванням діяльності його колишньої суперниці на виборах Гіларі Клінтон

Президент Сполучених штатів Дональд Трамп в інтерв’ю західному виданню Bloomberg назвав незаконним розслідування щодо можливого втручання Росії у вибори президента США 2016 року.

Під час інтерв’ю Трамп зазначив, що не планує звільняти генерального прокурора та міністра юстиції Джеффа Сешнса принаймні до проміжних виборів у листопаді 2018 року.

Читайте також: «США: спікер Палати представників відмовився усувати чиновника, що наглядає за розслідуванням Мюллера»

Однак він висловив думку, що Сешнс мав би взяти під контроль ситуацію з розслідуванням спеціального прокурора Роберта Мюллера щодо можливого втручання росіян у вибори 2016 року. За результатами тих виборів Дональд Трамп здобув перемогу та став 45-м президентом США.

«Я дивлюсь на це інакше. Я бачу це як незаконне розслідування, тому що великі науковці казали, що «не повинно було бути жодного спеціального прокурора», – сказав президент.

На питання, чи підкорився б він вимозі Мюллера дати свідчення, Трамп відповів: «подивимось».

На думку Трампа, Сешнс та підконтрольний йому департамент юстиції мали б натомість розслідувати діяльність демократки Гіларі Клінтон, яка змагалася з Трампом за посаду президента у 2016 році, а також перевірити самі витоки розслідування російського втручання.

Читайте також: «Facebook виявив нову схему впливу на вибори у США, підозрюють Росію»

Трамп вже не вперше виступає проти розслідування ймовірного російського втручання у вибори 2016 року. Минулого разу він закликав Джеффа Сешнса зупинити «полювання на відьом» – так він називає цю справу.

На початку серпня 2017 року спецпрокурор Роберт Мюллер скликав велику колегію присяжних для розслідування «російського сліду» у виборах. Мюллер з’ясовує, чи була змова штабу Дональда Трампа з Кремлем з метою підірвати позиції кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Москва втручання у виборчий процес в інших державах категорично відкидає.

XS
SM
MD
LG