Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім: заклик Трампа припинити «російське розслідування» не є наказом


Білий дім: Трамп хотів би, щоб «російське розслідування» довели до кінця
Білий дім: Трамп хотів би, щоб «російське розслідування» довели до кінця

Заклик президента США Дональда Трампа припинити розслідування ймовірного російського втручання у вибори не є наказом, заявила речниця Білого дому Сара Сандерс. Вона зазначила, що Трамп висловив свою думку.

Водночас вона заявила, що президент хотів би, щоб розслідування довели до кінця.

Сандерс нагадала, що Трамп неодноразово заявляв про відсутність змови між його командою і Росією.

1 серпня президент США у Twitter закликав генерального прокурора Джеффа Сешнза зупинити розслідування ймовірного російського втручання у президентські вибори 2016 року. Крім того, він звинуватив спеціального прокурора Роберта Мюллера, який здійснює розслідування, у конфлікті інтересів.

Читайте також: Український вимір найважливішого розслідування для США і Трампа

29 липня Трамп закликав Мюллера визнати, що у нього є «конфлікт інтересів» у цьому розслідуванні.

Це не перша заява президента США, в якій він висловлює невдоволення роботою спецпрокурора, а також ФБР, яке розслідувало «змову з Росією» до призначення Мюллера. Схожим чином він висловлювався на їхню адресу 16 липня в Гельсінкі після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним. Тоді Трамп назвав розслідування «катастрофою», яка роз'єднує країну.

За даними американських спецслужб, за атаками на сервери Демократичної партії, що сталися два роки тому, стояло Головне розвідувальне управління Генштабу Збройних сил Росії.

На початку серпня 2017 року спецпрокурор Роберт Мюллер скликав велику колегію присяжних для розслідування «російського сліду» у виборах. Мюллер з’ясовує, чи була змова штабу Дональда Трампа з Кремлем з метою підірвати позиції кандидата в президенти від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Москва втручання у виборчий процес в інших державах категорично відкидає.

XS
SM
MD
LG