Доступність посилання

ТОП новини

Центр громадського здоров’я оприлюднив рекомендації роботодавцям щодо коронавірусу


ЦГЗ не вбачає необхідності проводити додаткову дезінфекцію, крім звичайного прибирання
ЦГЗ не вбачає необхідності проводити додаткову дезінфекцію, крім звичайного прибирання

Центр громадського здоров’я оприлюднив рекомендації для підприємств і роботодавців щодо реагування на коронавірусну інфекцію COVID-19 та інших гострих респіраторних вірусних інфекцій.

«Працівники, які мають симптоми гострих респіраторних захворювань, мають повідомити свого керівника і залишатися вдома. У разі виходу на роботу співробітників, у яких виявлено гострі респіраторні захворювання, їх слід відокремити від інших працівників та негайно відіслати додому. Під час кашлю або чхання такі працівники мають прикривати ніс і рот тканиною або згином ліктя. Також варто розмістити плакати, які заохочують залишатися вдома під час хвороби», – мовиться на фейсбук-сторінці установи.

Окрім того, ЦГЗ радить роботодавцям дотримуватися гнучкої політики, що дає змогу працівникам залишатися вдома для догляду за хворим членом сім’ї.

Також рекомендується забезпечити офіс засобами індивідуального одноразового використання: посудом, серветками, дезінфекційними засобами тощо.

«Працівники мають обробляти руки дезінфекційними спиртовмісними засобами або мити з милом не менше 20 секунд. Варто регулярно очищати поверхні на робочому місці, зокрема стільниці та дверні ручки, відповідними засобами для чищення. Наразі не рекомендовано додаткову дезінфекцію, крім звичайного прибирання», – зазначається у повідомленні.

Як повідомило сьогодні Міністерство охорони здоров'я України, станом на 18 лютого 2020 року у світі зареєстровано 73 335 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 873 – летальні. Одужало вже 12 842 осіб. В Україні підтверджених випадків, за даними МОЗ, не було.

Двоє інфікованих українців з круїзного лайнера Diamond princess перебувають у лікарні японської Йокогами.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

XS
SM
MD
LG