Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов заявив, що очолить штаб партії Порошенка


Турчинов додав, що його не цікавить депутатський мандат чи державні посади
Турчинов додав, що його не цікавить депутатський мандат чи державні посади

Колишній секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов заявляє, що очолить штаб партії «Європейська солідарність», лідером якої є колишній президент Петро Порошенко.

Він написав про це на своїй сторінці у фейсбуці 30 червня.

«Мені боляче спостерігати, як національна безпека і оборона, яким я присвятив частину свого життя, знову стають далеко не першим пріоритетом держави, що в умовах війни неприпустимо… Україні потрібне мирне перезавантаження влади. Нашій державі потрібні відповідальні професіонали, здатні зупинити руйнацію економіки, захистити країну і примусити всіх рахуватися з національними інтересами сильної і незалежної України», – заявив він.

Турчинов додав, що його не цікавить депутатський мандат чи державні посади.

«Але щоб допомогти об’єднавчому процесу та підготувати якісні кадри ефективних управлінців, я прийняв пропозицію очолити штаб, який створює провідна українська опозиційна політична сила «Європейська солідарність». Прийшов час забувати старі конфлікти і чвари та єднатися, щоб подолавши всі кризи і негаразди, забезпечити розвиток України як могутньої демократичної європейської держави», – додав екссекретар РНБО.

У «Євросолідарності» привітали рішення Турчинова.

Від лютого до листопада 2014 року Турчинов, обраний до парламенту на позачергових виборах від «Народного фронту», був спікером Верховної Ради. Із 23 лютого до 7 червня 2014 року – виконував обов’язки президента України. Від грудня 2014 до травня 2019 року Турчинов був секретарем РНБО.

XS
SM
MD
LG