Доступність посилання

ТОП новини

Турецький суд наказав звільнити ув’язненого керівника Amnesty International


Танер Килич, голова правління турецького відділення правозахисної організації Amnesty International
Танер Килич, голова правління турецького відділення правозахисної організації Amnesty International

Суд у Туреччині 15 серпня ухвалив рішення про звільнення з в’язниці голови правління місцевого відділення міжнародної правозахисної організації Amnesty International Танера Килича.

«Чудова новина: стамбульський суд постановив звільнити … Танера Килича. Очікуємо, що його відпустять до вечора. Тоді святкуватимемо», – написав у Twitter дослідник Amnesty Ендрю Ґарднер.

Килича затримали понад рік тому в Ізмірі за підозрою в зв'язках з рухом релігійного діяча Фетхуллаха Ґюлена, якого Анкара звинувачує в невдалій спробі перевороту в 2016 році. Ґюлен, який живе у США, звинувачення на свою адресу відкидає.

Також 15 серпня суд у Туреччині відмовився звільнити з-під домашнього арешту американського пастора Ендрю Брансона, якого місцева влада підозрює в пособництві тероризму. Прокуратура Туреччини звинувачує його в контактах з Фетхуллахом Ґюленом.

Американська влада неодноразово вимагала від Туреччини звільнити пастора. Анкара пропонувала Вашингтону обміняти Брансона на Ґюлена, проте США відмовилися від угоди.

XS
SM
MD
LG