Доступність посилання

ТОП новини

Туск пропонує відкласти Brexit на рік


Завтра питання Brexit розглянуть лідери ЄС
Завтра питання Brexit розглянуть лідери ЄС

Голова Європейської ради Дональд Туск пропонує лідерам Євросоюзу розглянути варіант продовження терміну Brexit на рік. Відповідна пропозиція міститься у листі-запрошенні на позачерговий саміт ЄС 10 квітня.

Завтра лідери ЄС мають розглянути пропозицію прем'єр-міністр Тереза Мей про відтермінування Brexit до 30 червня.

У листі Туск зазначив, що наразі мало підстав вважати, що процес ратифікації Лондоном угоди про вихід Сполученого королівства з ЄС може завершитися до кінця червня. Він вважає, що чергове короткострокове перенесення дати Brexit, може призвести до нових подібних зустрічей на вищому рівні і нових термінів.

В той же час, як наголосив Туск, перенесення Brexit на рік, дозволяє Британії вийти з ЄС, коли вона буде готова, а також переосмислити свою стратегію з цього питання. При цьому Лондон буде брати участь у прийнятті усіх рішень ЄС на правах повноправного члена.

Великобританія і «брекзит» в хаосі після провалу у парламенті – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

Раніше 9 квітня британський парламент 420 голосами проти 110 схвалив пропозицію прем’єр-міністра Терези Мей, щоб попросити Євросоюз перенести дату виходу країни з ЄС з 12 квітня на 30 червня.

Це сталося після того, як парламент остаточно схвалив законопроект, що вимагає від прем’єра домагатися перенесення дати Brexit, щоб уникнути виходу з ЄС без угоди.

Кабінет Мей веде переговори з опозиційними лейбористами про вироблення компромісного підходу до Brexit, проте вони відкладені до четверга, тобто до завершення саміту ЄС.

XS
SM
MD
LG