Доступність посилання

ТОП новини

Twitter назвав найпопулярніші теги 2020 року


Twitter назвав найпопулярніші теги 2020 року
Twitter назвав найпопулярніші теги 2020 року

Соцмережа Twitter назвала найпопулярніші теги року, що минає. Про це йдеться у блозі компанії.

Перша позиція за тегом #COVID19. З пандемією пов’язаний і третій за популярністю тег – #StayHome.

На другому місці опинився тег #BlackLivesMatter, присвячений руху проти поліцейської жорстокості щодо темношкірих.

Найбільш обговорюваною персоною року у твітері став президент США Дональд Трамп, одразу за ним опинився обраний президент Джо Байден.

Третю позицію посів афроамериканець Джордж Флойд, який у травні загинув під час затримання правоохоронцями. Поліцейському, який притиснув шию чоловіка коліном до землі за кілька хвилин до його смерті, висунули звинувачення у вбивстві. Загибель Флойда призвела до численних протестів у США за права темношкірого населення і проти свавілля поліції, яким і був присвячений тег #BlackLivesMatter.

Американський журнал Time назвав 2020 рік найгіршим у сучасній історії США. Однією з причин стала пандемія коронавірусної інфекції. США перебувають на першому місці за кількістю хворих на COVID-19. Серед інших подій, які зробили цей рік найгіршим, видання вказало загибель Джорджа Флойда та смерть изначних для США людей, таких як суддя Верховного суду США Рут Бейдер Ґінзбурґ, а також один із лідерів боротьби за заборону сегрегації та організатор Маршу на Вашингтон 1963 року Джон Льюїс.

XS
SM
MD
LG