Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС України розповіли умови візиту Міятович до Криму


Україна готова «створити всі умови для того, щоб наші міжнародні партнери побачили реальну картину» у Криму, сказали в МЗС
Україна готова «створити всі умови для того, щоб наші міжнародні партнери побачили реальну картину» у Криму, сказали в МЗС

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович зможе відвідати анексований Крим з моніторингом після того, як буде чітко визначено формат цього візиту за участю України. Про це речниця МЗС України Катерина Зеленко сказала під час марафону на Радіо Крим.Реалії (проєкт Радіо Свобода) «Росія в Криму. 6 років опору».

«Це питання може бути розглянуте тоді, коли ми будемо чітко розуміти, яким буде формат цієї поїздки і яка можливість розглянути всі аспекти захисту прав людини у Криму. І, звичайно, це буде залежати від того, наскільки цей візит буде повноцінним з точки зору залучення України», – сказала речниця українського МЗС.

За її словами, Україна готова «створити всі умови для того, щоб наші міжнародні партнери побачили реальну картину» у Криму.

«Не таку, якою її подає Москва, влаштовуючи якісь точкові заходи. Щоб цей моніторинг здійснювався із залученням кримськотатарської громадськості, яка б розповіла, якою є реальна ситуація з дотриманням їхніх прав і свобод. Тому що ми бачимо, що досі багато кримських татар перебувають в ув'язненні, як в Криму, так і в Росії», – зазначила Зеленко.

Влітку 2019 року пресслужба Міністерства закордонних справ Росії заявила, що «досягнуто домовленості про поїздку комісара РЄ з прав людини Міятович до Криму 7-11 жовтня цього року».

В Офісі комісара з прав людини Ради Європи підтвердили, що Дуня Міятович планує відвідати анексований півострів. При цьому додали, що «є багато питань, які необхідно уточнити, щоб вона могла займатися правозахисною діяльністю в Криму».

Після цього Павло Клімкін, який був на той момент главою МЗС України, повідомляв Крим.Реалії ТВ, що комісара Ради Європи з прав людини Дуню Міятович запросили до анексованого Криму. Однак її візит до Криму так і не відбувся.

XS
SM
MD
LG