Доступність посилання

ТОП новини

Трамп продовжив дію надзвичайної ситуації стосовно України


(архівне фото)
(архівне фото)

Президент США Дональд Трамп продовжив своїм рішенням від 25 лютого ще на рік дію надзвичайної ситуації в сфері національної безпеки США у зв’язку з загрозами, що постали перед Україною.

Про це йдеться в повідомленні, розповсюдженому Білим домом.

В оголошенні Дональд Трамп зауважив, що загрози, які стали підставою для запровадження надзвичайної ситуації, продовжують існувати.

Зокрема, серед підстав, визначених у п’яти указах президента США, виданих із 2014 року, є те, що «дії й політика уряду Російської Федерації щодо України підривають демократичні процеси й інститути в Україні; загрожують її мирові, безпеці, стабільності, суверенітетові й територіальній цілісності, сприяють незаконному привласненню її активів». До таких дій належать і спроби Росії анексувати Крим і використання сили в Україні.

Як зазначається в документі, повідомлення президента буде опубліковано в Федеральному реєстрі США.

Рішення про надзвичайну ситуацію у сфері національної безпеки США стосовно України було ухвалене 6 березня 2014 року президентським указом 13660 і є підставою для подальших дій виконавчої гілки влади США щодо запровадження санкцій, пов’язаних із ситуацією в Україні.

16 березня і 20 березня 2014 року, нагадує повідомлення, президент США видав укази 13661 та 13662, якими розширив сферу надзвичайної ситуації; додаткові заходи в цьому напрямку були ухвалені указами 13685 від 19 грудня 2014 року і 13849 від 20 вересня 2018 року.

Таким чином, усі передбачені цими документами заходи проти Росії продовжать діяти ще рік після 6 березня 2020 року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG